Mijn lieve volgers

maandag 15 februari 2016

Trouwdagkaart: Een uitprobeersel ~ Filmadvies: Intervieuw with a vampire ~ Leesvoer: De verborgen Universiteit

Tot nu toe mag ik het nog afkloppen. Ik loop al twee weken op het randje van de griep, maar naast spierpijn, vermoeidheid en sinds gister een lichte verkoudheid blijft hij nog buiten de deur. En dat terwijl er toch genoeg mensen in mijn omgeving zijn die al getroffen zijn, dus ik ben in de buurt geweest van het gevaar.

Gelukkig laat ik een leeglopende neus, tranende ogen en een nies orkest de 3e maandag van de maand niet verpesten, dus ben ik hier weer trouw met de kaart, filmadvies en het leesvoer.

Maar blijkbaar ben ik toch niet zo heel helder, want ik heb net een bericht gemaakt met een kaart die nog verstuurd moet worden en de ontvanger kijkt op mijn blog. Dus het bericht voor volgende maand is al half klaar hahaha.

Eens kijken, wat ga ik dan laten zien. Dan doen weeeeeeee........deze maar.


Dit was een probeersel met het harten gat en dan dat hekwerkje er achter. De kaart verder neutraal gehouden zodat het verliefde stelletje mooi op zou vallen.

FILMADVIES:


De ondoden zijn onder ons, en levendiger dan ooit, nu ze vertolkt worden door Tom Cruise, Brad Pitt en een getalenteerde cast vol fris bloed, in een fascinerende verfilming van de bestseller van Anne Rice.

Cruise speelt met stijl de rol van de uiterst verdorven, maar charismatische vampier Lestat. Pitt speelt Louis, door toedoen van Lestat veroordeeld tot het verdoemde bestaan van de onsterfelijken. Stephen Rea, Antonio Banderas, Christian Slater en Kirsten Dunst vullen de uitstekende cast aan. Dit alles in combinatie met de hypnotiserende regie van Neil Jordan en het scenario van de hand van Rice maken Interview with the Vampire een film die genoeg spanning, schokeffecten en duivelse humor biedt om een leven lang - en langer - mee te gaan.

Mijn mening:

Een vampierfilm die niet vol zit van de liefderomans en het momenteel zo populaire "Ik kan niet verder leven zonder jou" gezeur. En ja, dat Bratt Pitt er in meespeelt helpt ook aardig :D

LEESVOER:


Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis brengt haar in contact met magi, een bevolkingsgroep met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie, leert haar krachten ontwikkelen, ontdekt ze dat Londen vol verborgen plekken zit, van geheime kelders en kroegen tot spookmetrostations, en leert ze vooral dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze verborgen wereld. 

Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een geheimzinnige bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie – en waarom? Als ze gevangen raakt in een wereld waarin de alledaagse wetten niet meer gelden, moet ze alles wat ze heeft geleerd uit de kast trekken om haar eigen leven en dat van vele anderen te redden.

De erfenis van Richard Grenville is het eerste deel van de trilogie Untreacable University. Het is het verhaal over mensen die anders zijn in een wereld die hen niet accepteert, een verhaal over waarheid en leugens in een eenenwtintigste-eeuws Londen vol verborgen plekken, van geheime kelders en kroegen tot spookmetrostations. En een verhaal over magie, een kunst en wetenschap die nog springlevend is – maar hoe lang nog?

Mijn mening:

Toen ik dit boek tegen kwam in de boekenwinkel (ja een echte boekenwinkel) vond ik het verhaal zeer boeiend. Niet wetende dat er nog twee achteraan zouden komen. Maar het idee dat er onder onze wereld nog een wereld schuil zou gaan is best een leuk idee. 

Inmiddels ben ik 10 zakdoeken en een uur verder, gelukkig lees jij het gewoon als 1 verhaal zonder haperingen. Ik ga een kopje thee maken en met een boek onder mijn deken kruipen. Gelukkig werken we niet op maandag zodat ik hopelijk morgen weer wat opgeknapt ben. Fijne dag vandaag.


GEBRUIKT MATERIAAL:

Hotfix steentjes


donderdag 4 februari 2016

Kerstkaart: Tilda with little snowy

Ik ben blij dat mijn haar in een fatsoenlijke staart kan, want de wind van de afgelopen dagen was niet normaal meer. Ik heb vannacht ook heel slecht geslapen omdat het opeens stil was buiten. 

Het was vanmorgen weer zo ver, geen beeld. Na inspectie bleek weer eens tandafdrukken op het snoer achter gelaten te zijn. Dit keer was het alleen zo erg dat de kat er doorheen geknaagd heeft. Dus weer een "nieuw" snoer aangesloten die ik nu eerst omwikkeld heb met tape. Vervolgens ook maar even de snoeren en de pc nog meer afgeschermd zodat er geen kattenkop meer bij kan. Er moet vanavond alleen nog even een plank op maat gezaagd worden en dan is het helemaal afgesloten. We worden er wel een beetje moedeloos van. Ik heb net haar gebit bekeken, maar ik kan niks zien waar ze last van zou kunnen hebben. Nou is Lisey altijd al een beetje raar geweest, want ze drinkt water uit de gieter die we gebruiken om haar waterbak te vullen en de waterbak staat naast de gieter.Gewoon een raar en inmiddels heel duur beest.

Ow jee! Feestdagentip. 

Het is alweer de eerste donderdag van de maand en dan krijg je van mij een kerstkaart en een feestdagentip. De kerstkaart heb ik al uitgezocht. Dat word deze schoonheid met Tilda met een klein sneeuwpopje in haar hand, ingekleurd met mijn Derwent potloden. Hier is ook het eerste kwastje wat ik gemaakt heb op verwerkt. Het borduurpatroon wat ik gebruikt heb is beschikbaar gesteld door Christien van den Akker op de faceboek groep Nieuwe borduurkaarten vrienden


FEESTDAGENTIP:

De feestdagen zijn de kans om je kookkunsten te showen, want dat zijn de dagen waar gezellig en uitgebreid gegeten word. Maar het kan ook heel veel stress opleveren. Want normaal gesproken maak je niet zo'n uitgebreide maaltijd. Mijn tip is om het jezelf niet te moeilijk te maken. Doe 1 pronkstuk en voor de rest dingen waar je al ervaring mee hebt. En oefen! Heb je nog nooit een lekkere braadstuk klaargemaakt? Oefen er dan in November al op. Als hij dan niet perfect is kan je er nog langer op oefen zodat je met de feestdagen geen stress hebt en als een ervaren kok overkomt.

Dat was het voor vandaag. Wil je nog meer kerstkaarten zien ga dan even langs bij 52 Weeks To Christmas waar week 5 alweer een feit is.


GEBRUIKT MATERIAAL:

Hotfix steentjes
Derwent potloden
Kapjes van EBbies
Stickles Star Dust
Hoekpons
Leren bandje van Xenos


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...