Mijn lieve volgers

maandag 18 januari 2016

Verjaardagskaart: Furry present ~ Filmadvies: Labyrinth ~ Leesvoer: Zustermoord

Het gaat weer snel, we zijn alweer bij de 3e maandag van Januari. Zoals ik in het vorige bericht al melden word de 3e maandag van de maand een vaste dag waarbij ik een gewone kaart laat zien en je een filmtip en boekadvies geef. 

Ik zat te kijken welke kaart ik je zou laten zien en hoewel er maar een paar maanden tussen zit is er een verschil te zien in mijn werkwijze. Ik ben sinds kort Madeliefjuh aan het bezoeken als zij op Twitch aan het streamen is en ik heb wat dingen van haar af gekeken. Ik kleed mijn kaarten nu iets meer aan met extratjes en ik ben er ook niet meer zo bang voor dat een kaart gauw te vol word. Ook heeft ze een slechte invloed op mijn portemonnee, maar ach het is voor een goed doel zullen we maar zeggen. 

De kaart die ik je vandaag laat zien is van vorig jaar en heb ik gemaakt voor het nichtje van een vriendin. Zij vroeg aan mij of ik een kaart wou maken met een hond er op en de kleur paars. Vlak daarvoor had ik een beterschapkaart geplaatst en dat model vond ze wel leuk. Dus heb ik dat patroon over genomen in het paars en een hondenplaatje uitgezocht. De kaart viel gelukkig goed in de smaak.FILMADVIES:

10 Januari was daar het trieste nieuws dat we het weer zonder een legende moeten stellen. David Bowie was na een strijd van ander half jaar overleden aan de gevolgen van kanker. Gelukkig voor hem heeft hij tot het einde de kracht gehad om heel te gaan zoals hij wou, als een schitterende ster.
Het filmadvies wat ik vandaag geef is 1 van zijn eerste films en mijn favoriet van toen ik nog een klein meisje was. Elk weekend als ik bij mijn moeder was moest deze film gehaald worden uit de videotheek.
Het verhaal draait om het tienermeisje Sarah (Jennifer Connelly): ze gaat op in een boek, getiteld Labyrinth, vol met prachtig klinkende volzinnen en illustraties die doen denken aan M. C. Escher. Het boek is de manier om aan de werkelijkheid te ontsnappen, aan haar stiefmoeder die ze niet mag en haar halfbroertje Toby op wie ze moet passen.
Deze volzinnen blijken toverkracht te hebben, zodat Sarah in een driftbui haar (half)broertje wegwenst omdat hij zo huilt. De goblins, kleine groene mannetjes, nemen Toby mee naar hun koning Jarrett (David Bowie). Wanneer Jarrett aan Sarah verschijnt, smeekt ze hem haar broertje terug te geven. Jarrett geeft haar 13 uur de tijd om hem uit zijn kasteel op te halen. Om hem terug te halen trekt ze hem achterna, een toverwereld in, vol wonderen en illusie. Ze moet door het labyrint en de goblinstad om uiteindelijk Toby uit het paleis terug te halen. Maar Jarrett laat dat niet zomaar gebeuren.
Aan de ingang van het labyrint ontmoet ze de mopperige goblin Hoggle die daar een conciĆ«rge-functie heeft. Na enig wantrouwen is Hoggle uiteindelijk bereid met haar mee te gaan. Op het pad naar het kasteel ontmoeten ze o.a Ludo, een goedmoedige lobbes met onvermoede krachten, en de 'Fire-gang', welke zeer speelse en bewegelijke wezens zijn met losse lichaamsdelen.
Het irriteert Jarrett dat Sarah toch nog zo ver door het labyrint komt. Jarret eist dat zijn onderdaan Hoggle aan Sarah een zeer speciale perzik geeft. Maar omdat Sarah Hoggle kust en Jarrett nogal jaloers blijkt, belandt het gezelschap via een valluik in de Eeuwige Stankmoerassen. Aan de stank ontsnappen ze echter. Vervolgens ontmoeten ze daar Sir Didymus, een hond met het karakter van een hoofse ridder maar zonder het bijbehorende uiterlijk en krachtpatsersvermogen. Hij is vergezeld van zijn trouwe viervoeter Ambrosius, een Bobtail-achtige hond, die snel bang is, en daarom vaak zijn baasje, Sir Didymus, in de steek laat.
Uiteindelijk eet Sarah toch van de betoverde perzik waardoor ze begint te hallucineren en daarna haar geheugen verliest. Nadat ze uit haar hallucinatie ontwaakt, belandt ze op een vuilnisbelt. Een goblinvrouw probeert Sarah hier zich thuis te laten voelen, om zo de gedachtes over de weggenomen Toby weg te nemen. Zo komt ze uiteindelijk weer op haar kamer terecht, waarna ze denkt dat het allemaal een vreemde droom was. Echter haar kamer blijk nagemaakt te zijn op die vuilnisbelt. Door de Goblinvrouw wordt ze overdonderd met speelgoed uit haar vroegere jaren. Opeens vindt ze op haar kamer het boekje met de volzinnen, waarna ze haar geheugen weer terug begint te krijgen, en weer weet dat ze naar Toby zocht. Daardoor stort de illusie van haar kamer in en wordt ze door haar vrienden bevrijd.
Vervolgens komt het viertal aan bij de poort van de Goblin-stad en bereikt na menig gevecht met diverse Goblins en een heuse Goblinrobot op het laatste moment het magische kasteel. Hier is de wereld totaal anders, alles lijkt op de beroemde trappenhuis-illusie van de beroemde M.C Escher. Een andere volzin uit het boek leidt tot de magische oplossing, en hierbij wordt de betovering verbroken, en komt ze weer naar huis toe, alwaar haar halfbroertje Toby weer rustig in zijn ledikant ligt te slapen. Al snel blijkt het echter geen droom te zijn waarin ze door het Labyrinth gezworven heeft, omdat vervolgens haar vrienden uit die magische wereld haar thuis komen opzoeken om een feestje te vieren.

LEESVOER:
Dit boek is 1 van de eerste boeken die ik ben gaan lezen toen ik de overstap maakte van tienerboeken naar volwassen boeken. In die tijd bestonden de Young Adult boeken nog niet echt, dus dat was een beste stap. 
Ik weet nog goed dat ik toen met knikkende knieen van de kinderboekenhoek naar de volwassen boeken liep in onze boekenwinkel en heel voorzichtig keek wat voor boeken daar lagen. Deze sprong toen zowat in mijn handen en sinds dit boek ben ik ook Tess verslaafd geraakt. Zodra er een nieuw boek uit kwam wou ik hem meteen hebben. En een klein detail, toen was mijn kleine zusje er nog niet hahahaha. 


Dokter Maura Isles ziet door haar werk als patholoog-anatoom meer lijken dan haar lief is.
Maar nooit eerder bood het slachtoffer van een gewelddadige moord zo'n angstaanjagende aanblik als deze keer. Daar komt tot verbijstering van haar en rechercheur Jane Rizzoli bij dat de vrouw die voor Maura's huis is doodgeschoten en die nu op de autopsietafel ligt, het evenbeeld is van Maura.

Op zoek naar antwoorden gaat Maura naar een kustplaatsje in Maine waar al jaren een onbekende moordenaar rondwaart. Om hem te stoppen moet Maura in contact komen met haar moeder, die ze nooit heeft gekend en die nu misschien plannen beraamt haar van het leven te beroven?
Dat was het weer voor vandaag. Ik ga weer lekker stoeien met wat nieuwe spullen en mijn tante komt vandaag weer gezellig hobbyen. Ik wens je een fijne dag.


Gebruikt materiaal:

Hotfix steentjes4 opmerkingen:

 1. mooi hoor deze kaart! Leuk dat paars. groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke blogpost, Jacquelien. Veel te kijken en te lezen.
  En wat een leuke kaart heb je gemaakt.
  Nog een fijne dag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele leuke kaart Jacqueline, prachtige in dat lila kleurtje...

  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuke kaart,Jacqueline.Mooie kleurtjes en een lief stempeltje.

  Groetjes,Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je bent komen kijken op mijn blog, ik deel graag mijn creaties met andere.

Groetjes,
crea Jackie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...